HELP ME!!!

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: HELP ME!!!

Post by Darkwing on 2010-08-11, 12:42

well, it's a good thing I can run Ubuntu from my flash stick because this will hopefully fix this Grub issue

_________________


avatar
Darkwing
Founder
Founder

Male Number of posts : 17810
Age : 26
Location : Everywhere
Registration date : 2007-10-13

http://www.flashtrek-tuf.com

Back to top Go down

Re: HELP ME!!!

Post by Darkwing on 2010-08-11, 13:01

ok, fixed that problem but now have another. Ubuntu won't fully install. It gets to like 104% on the installation then this very long warning message comes up. I say close or continue or whatever the option was so it finishes. The I hit restart. It starts the usual shut down procedure but then suddenly like a million errors list themselves on the shut down screen. So I physically turn off the PC and reboot it. I boot into Ubuntu but it says:

There is a problem with the configuration server.
(user/lib/libgconf2-4/gconf-sanity-check-2 exited with status 256)

So I hit close and it returns me to the Ubuntu log in screen but a new warning appears in the top right corner saying

Install Problem
The configuration defaults for Gnome power manager something or other. It goes away fairly quickly so I can't copy it all down.

_________________


avatar
Darkwing
Founder
Founder

Male Number of posts : 17810
Age : 26
Location : Everywhere
Registration date : 2007-10-13

http://www.flashtrek-tuf.com

Back to top Go down

Re: HELP ME!!!

Post by Darkwing on 2010-08-11, 13:15

on the bright side, I got to use Ubuntu a little when I was running it from my flash stick and it ran like 5 times faster than Vista Smile I would just like to have it work full time there on the HDD itself

_________________


avatar
Darkwing
Founder
Founder

Male Number of posts : 17810
Age : 26
Location : Everywhere
Registration date : 2007-10-13

http://www.flashtrek-tuf.com

Back to top Go down

Re: HELP ME!!!

Post by Silvershadows on 2010-08-11, 15:03

this is the problem with linux os you have to an expert to get them to work properly
avatar
Silvershadows
Lieutenant
Lieutenant

Male Number of posts : 1385
Age : 24
Location : United Kingdom, Guildford
Registration date : 2009-06-07

http://brokenmirror.forumotion.co.uk/

Back to top Go down

Re: HELP ME!!!

Post by Darkwing on 2010-08-11, 15:07

i'm trying Wubi now to install it. Only thing is that it's more or less installed with Grub and apparently getting rid of gub is very tricky

_________________


avatar
Darkwing
Founder
Founder

Male Number of posts : 17810
Age : 26
Location : Everywhere
Registration date : 2007-10-13

http://www.flashtrek-tuf.com

Back to top Go down

Re: HELP ME!!!

Post by JPB18 on 2010-08-11, 15:16

I think you must do it from the USB... If I well remember...

_________________
[quote="Thingy"]Awww... Here i was hoping for to see some quick barbecue followed by a good pounding... [/quote]

PlayOgg


avatar
JPB18
Commander
Commander

Male Number of posts : 5475
Age : 23
Location : At atlantis searching for the ultimate weapon! Ok.. I'm in Azeitão, Portugal...
Registration date : 2008-05-15

http://joaopedroborrego.wordpress.com/

Back to top Go down

Re: HELP ME!!!

Post by Darkwing on 2010-08-11, 15:32

i installed it from the usb. i wanna use Wubi for it now, but I need to remove what is already installed for Ubuntu and Grub and from what I've been reading, Grub can only be removed by having the Vista disk which my PC did not come from. I have back-up system disks, but I don't wanna reset everything (ie files and things)

_________________


avatar
Darkwing
Founder
Founder

Male Number of posts : 17810
Age : 26
Location : Everywhere
Registration date : 2007-10-13

http://www.flashtrek-tuf.com

Back to top Go down

Re: HELP ME!!!

Post by rrps700 on 2010-08-11, 16:40

dw did you install grub at the end its optional
avatar
rrps700
Ensign
Ensign

Male Number of posts : 754
Age : 21
Location : Lat (WGS84) N54:58:59 (54.982953) Long (WGS84) W1:29:27 (-1.490760) LR NZ326654 m
Registration date : 2010-04-11

http://rrps700.zxq.net/

Back to top Go down

Re: HELP ME!!!

Post by Darkwing on 2010-08-11, 18:17

dammit. even using wubi i gt that gnome power manager error and that other one i posted a couple posts back.

_________________


avatar
Darkwing
Founder
Founder

Male Number of posts : 17810
Age : 26
Location : Everywhere
Registration date : 2007-10-13

http://www.flashtrek-tuf.com

Back to top Go down

Re: HELP ME!!!

Post by rrps700 on 2010-08-11, 19:48

try debian raw definiely dual boots along with vista i use it
avatar
rrps700
Ensign
Ensign

Male Number of posts : 754
Age : 21
Location : Lat (WGS84) N54:58:59 (54.982953) Long (WGS84) W1:29:27 (-1.490760) LR NZ326654 m
Registration date : 2010-04-11

http://rrps700.zxq.net/

Back to top Go down

Re: HELP ME!!!

Post by Darkwing on 2010-08-11, 23:14

aw crap, now I've done something bad. So on the Vista side I deleted all the partitions that I had created leaving the original one. Now I can't boot up because when I do, all I get is the No Partition Grub thing and booting up the ubuntu on the flash stick I can't seem to find anyway of creating partitions on the HDD to install Ubuntu again to have grub installed again. Please help meee!!!!

_________________


avatar
Darkwing
Founder
Founder

Male Number of posts : 17810
Age : 26
Location : Everywhere
Registration date : 2007-10-13

http://www.flashtrek-tuf.com

Back to top Go down

Re: HELP ME!!!

Post by Philly Homer on 2010-08-11, 23:21

Ruh-Roh...

Time to reinstall the OS!
avatar
Philly Homer
Commander
Commander

Male Number of posts : 7388
Age : 24
Location : Deported to India
Registration date : 2007-10-22

Back to top Go down

Re: HELP ME!!!

Post by Darkwing on 2010-08-11, 23:36

but I no has install disks. All I has are these backup disks that the PC gets you to make when you turn the PC on for the first time. And from what I've read, to remove Gnome, you have to insert the Vista disk into the drive and set it as the primary boot source, so windows will boot and recognize Vista as the primary bootleg and not Gnome, and the next time you boot up, you won't need the Vista disk. It's just, I don't know what's on these back-up disks, like will that reset the entire PC, I hope not because all those system prefs and things will be lost. I have back-ups of the files so it's not like it's a big loss, just a major inconvenience

_________________


avatar
Darkwing
Founder
Founder

Male Number of posts : 17810
Age : 26
Location : Everywhere
Registration date : 2007-10-13

http://www.flashtrek-tuf.com

Back to top Go down

Re: HELP ME!!!

Post by A-BIack_Man on 2010-08-12, 00:51

I'd go ahead and use the backup disks. You'd probably spend more time figuring out how to fix this than you would if you just used the disks.

_________________
Although I cannot move and I have to speak through a computer, in my mind I am free
Stephen Hawking
avatar
A-BIack_Man
Moderator
Moderator

Male Number of posts : 1166
Age : 25
Location : Just...there
Registration date : 2009-04-07

Back to top Go down

Re: HELP ME!!!

Post by Darkwing on 2010-08-12, 00:52

yeah, you're probably right. If I'd only have left one partition on the PC I could've re-installed the glitchy version of Ubuntu just to get Gnome working again. Now the question is, is Ubuntu worth all of this trouble that I've been going through?

_________________


avatar
Darkwing
Founder
Founder

Male Number of posts : 17810
Age : 26
Location : Everywhere
Registration date : 2007-10-13

http://www.flashtrek-tuf.com

Back to top Go down

Re: HELP ME!!!

Post by A-BIack_Man on 2010-08-12, 00:56

Probably not, what's wrong with vista?

_________________
Although I cannot move and I have to speak through a computer, in my mind I am free
Stephen Hawking
avatar
A-BIack_Man
Moderator
Moderator

Male Number of posts : 1166
Age : 25
Location : Just...there
Registration date : 2009-04-07

Back to top Go down

Re: HELP ME!!!

Post by Darkwing on 2010-08-12, 00:56

it's slow, glitchy, a failure, it's vista.

_________________


avatar
Darkwing
Founder
Founder

Male Number of posts : 17810
Age : 26
Location : Everywhere
Registration date : 2007-10-13

http://www.flashtrek-tuf.com

Back to top Go down

Re: HELP ME!!!

Post by Leach54 on 2010-08-12, 03:32

You deleted the partitioning table?

_________________

"Would it be cheaper to fly to California and then take the train to Hawaii?"
avatar
Leach54
Lieutenant
Lieutenant

Male Number of posts : 1071
Age : 22
Location : Over the rainbow
Registration date : 2009-03-27

Back to top Go down

Re: HELP ME!!!

Post by Leach54 on 2010-08-12, 03:35

Wait i re read the problem. Re insert the live cd versoin of Ubuntu and boot up off of the cd DONT INSTALL. then open up the terminal (top left aplication menue) (under accesories) then type in this code

"sudo apt-update grub2"

that should work and restor you vists. nothing should be deleted. Grub doesnt auto detect vista beacuse MS is dumb.

_________________

"Would it be cheaper to fly to California and then take the train to Hawaii?"
avatar
Leach54
Lieutenant
Lieutenant

Male Number of posts : 1071
Age : 22
Location : Over the rainbow
Registration date : 2009-03-27

Back to top Go down

Re: HELP ME!!!

Post by Thingy on 2010-08-12, 04:46

Hahaha... God this fits in so well with the PC part of my guide.

_________________
[quote="Thingy"][quote="Nuchiha101"]
they saw the guy ram my mom. [/quote]

*Giggles like a schoolgirl*
He...Hehe...Pfff...BWAHAHAHAHAHAHA [/quote]

[quote="JPB18"]Now I remembered that PlayStation 3 has a better game catalogue then XBox... Just look at titles like -------- Assassins Creed: Brotherwood------ [/quote]


avatar
Thingy
Moderator
Moderator

Male Number of posts : 4452
Age : 23
Location : Battleship Duckington
Registration date : 2009-01-01

Back to top Go down

Re: HELP ME!!!

Post by rrps700 on 2010-08-12, 07:09

when partiotioning alocate 10gb to ext3 /
andn another 10 to Swap
avatar
rrps700
Ensign
Ensign

Male Number of posts : 754
Age : 21
Location : Lat (WGS84) N54:58:59 (54.982953) Long (WGS84) W1:29:27 (-1.490760) LR NZ326654 m
Registration date : 2010-04-11

http://rrps700.zxq.net/

Back to top Go down

Re: HELP ME!!!

Post by rrps700 on 2010-08-12, 07:12

Leach54 wrote:Wait i re read the problem. Re insert the live cd versoin of Ubuntu and boot up off of the cd DONT INSTALL. then open up the terminal (top left aplication menue) (under accesories) then type in this code

"sudo apt-update grub2"
whats ap update do you mean apt-get update apt update invaild command.
DW for easy gui for installing in xterm type aptitude the apt get command comes from it
avatar
rrps700
Ensign
Ensign

Male Number of posts : 754
Age : 21
Location : Lat (WGS84) N54:58:59 (54.982953) Long (WGS84) W1:29:27 (-1.490760) LR NZ326654 m
Registration date : 2010-04-11

http://rrps700.zxq.net/

Back to top Go down

Re: HELP ME!!!

Post by Leach54 on 2010-08-12, 07:49

opps thanks

"sudo apt-get update grub 2"

_________________

"Would it be cheaper to fly to California and then take the train to Hawaii?"
avatar
Leach54
Lieutenant
Lieutenant

Male Number of posts : 1071
Age : 22
Location : Over the rainbow
Registration date : 2009-03-27

Back to top Go down

Re: HELP ME!!!

Post by rrps700 on 2010-08-12, 09:14

DW this is the first distro i used try it
Linux Mint
avatar
rrps700
Ensign
Ensign

Male Number of posts : 754
Age : 21
Location : Lat (WGS84) N54:58:59 (54.982953) Long (WGS84) W1:29:27 (-1.490760) LR NZ326654 m
Registration date : 2010-04-11

http://rrps700.zxq.net/

Back to top Go down

Re: HELP ME!!!

Post by Darkwing on 2010-08-12, 10:36

Thingy wrote:Hahaha... God this fits in so well with the PC part of my guide.

Headline:

NEWB INSTALLS UBUNTU, WORLD ENDS

_________________


avatar
Darkwing
Founder
Founder

Male Number of posts : 17810
Age : 26
Location : Everywhere
Registration date : 2007-10-13

http://www.flashtrek-tuf.com

Back to top Go down

Re: HELP ME!!!

Post by Darkwing on 2010-08-12, 10:47

Leach54 wrote:opps thanks

"sudo apt-get update grub 2"

that didn't work. now trying Toa's dad's suggestion of just using the PC's back-up disks. I has no idea what those will do, but here it goes

_________________


avatar
Darkwing
Founder
Founder

Male Number of posts : 17810
Age : 26
Location : Everywhere
Registration date : 2007-10-13

http://www.flashtrek-tuf.com

Back to top Go down

Re: HELP ME!!!

Post by Darkwing on 2010-08-12, 10:57

Toa's Dad gets free cake and blck man gets free cookies. The back-up disks did the trick

_________________


avatar
Darkwing
Founder
Founder

Male Number of posts : 17810
Age : 26
Location : Everywhere
Registration date : 2007-10-13

http://www.flashtrek-tuf.com

Back to top Go down

Re: HELP ME!!!

Post by Darkwing on 2010-08-12, 12:37

There, now everything works. Ubuntu is now installed alongside Vista. Seems my problem was that my HDD was partitioned. I didn't partition it this time and now everything works

_________________


avatar
Darkwing
Founder
Founder

Male Number of posts : 17810
Age : 26
Location : Everywhere
Registration date : 2007-10-13

http://www.flashtrek-tuf.com

Back to top Go down

Re: HELP ME!!!

Post by rrps700 on 2010-08-12, 13:04

good
avatar
rrps700
Ensign
Ensign

Male Number of posts : 754
Age : 21
Location : Lat (WGS84) N54:58:59 (54.982953) Long (WGS84) W1:29:27 (-1.490760) LR NZ326654 m
Registration date : 2010-04-11

http://rrps700.zxq.net/

Back to top Go down

Re: HELP ME!!!

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum